Charakteristika
Acerola je velmi bohatá na přírodní vitamin C (až 40x více než citrony, 10x více než černý rybíz). Obsahuje jej ve formě několikrát složené kyseliny askorbové, jejíž vliv je zpravidla trvalejší než u jednoduché průmyslově vyráběné kyseliny askorbové (běžný vitamin C). Někteří lidé reagují optimálně pouze na přírodní céčko, které je většinou i lépe stravitelné. Acerola dále obsahuje vitaminy A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, E, minerály a další důležité flavonoidy (vitamin P-rutin a hesperidin).
Doporučujeme osobám se sníženou imunitou, oslabeným organizmem, vysokou hladinou cholesterolu, při nachlazení, zánětu dásní, virózách, únavě, stresu, a vyšší zátěži organizmu.
Acerola - složení
Složení: Standardizovaný prášek z tropické třešně aceroly s vysokým obsahem přírodního vitaminu C. Neobsahuje chemické konzervační látky či barviva a není obohacován vitaminy vyráběnými synteticky.
Toto balení, které při uvedeném dávkování vydrží 90 dní, obsahuje cca. stejné množství přírodního vitaminu C jako 324 zralých citronů.
Acerola - dávkování
1,1 g (1100 mg), tj. půlku čajové lžičky extraktu z aceroly denně do jogurtu, müsli nebo studeného či vlažného nápoje apod. Uvedené množství obsahuje 180 mg ryze přírodního vitaminu C, což odpovídá 300% doporučené denní dávky (DDD) vitaminu C.
Vitamin C
Představuje 80% lidské potřeby vitaminů, aktivuje buněčný metabolismus, zvyšuje energii, chrání před infekcemi, má silné antioxidační účinky (chrání buňky před poškozením), zbavuje škodlivin, podporuje tvorbu červených krvinek, napomáhá udržovat dobrý stav kostí a krevního řečiště, chrání před neduhy srdce a cév. Působí při využití železa v těle, snižuje hladinu cholesterolu, obnovuje fyzickou výkonnost, urychluje hojení ran, odstraňuje pocit únavy, zmírňuje škodlivé účinky stresu a působí proti virovým a bakteriálním infekcím. Protože se v buňkách neukládá, je třeba jej pravidelně doplňovat.
Proč jsou přírodní vitaminy vhodnější?
Po chemické stránce není podstatný rozdíl mezi vitaminem uměle vyrobeným a přírodním. Vitamin C je stejná kyselina L-askorbová, ať ji získáme z rostlin nebo ji vyrobíme průmyslově. Proč však jsou přírodní vitaminy vhodnější než syntetické? V čem je mezi nimi zásadní rozdíl?
Komplexnost přírodních vitaminů
V přírodě se vitaminy vyskytují v komplexu dalších látek, které zlepšují jejich vstřebatelnost a umocňují jejich následnou využitelnost. Vitamin C se v přírodě vždy vyskytuje v komplexu s flavonoidy, které účinek kyseliny L-askorbové podporují. Příkladem může být léčba skorbutu čili kurdějí. Pokud je onemocnění již rozvinuté, pak ho samotný vitamin C bez podpory přírodních flavonoidů nevyléčí, vždy je nutno podávat i citrónovou šťávu, nebo vitamin C doplněný formou extraktů z rostlin. Výrobky z aceroly obsahují obrovské komplexy kyseliny L-askorbové s flavonoidy, takže mají mnohem obsáhlejší účinky než vitamin C vyráběný uměle.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.