Spolu s kolagenem a elastinem je jednou z hlavních složek pojivové tkáně, která obklopuje naše kožní buňky, kde zajišťuje hydrataci a pevnost pleti. Mladá, zdravá pleť obsahuje velké množství kyseliny hyaluronové, ale s rostoucím věkem její produkce v pleti klesá a snižují se její stávající zásoby.
Pro doplňky stravy, pro vnitřním užití, je doporučována středněmolekulární až vysokomolekulární kyselina hyaluronová. Nízkomolekulární formy nejsou pro vnitřním užití samy o sobě vhodné, užívají se pro vnějším použití v dermatologii, např. ve formě krémů, protože mají lepší prostupnost kožní bariérou.
GreenFood Nutrition Kyselina hyaluronová se vyrábí fermentací určitého druhu bakterií, k výrobě nejsou používány látky živočišného původu. Je tedy vhodná i pro vegany. Použitá surovina se řadí mezi vysokomolekulární formy Kyseliny Hyaluronové.
Kyselinu Hyaluronovou vyhledávají lidé orientovaní na:
- Normální péči o pleť
- Normální péči o klouby a vazy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.