Lucuma je strom dorůstající výšky až 10 m. Jeho domovinou jsou jihoamerická údolí And, která zasahují do dnešních států Chile, Ekvádoru a Peru. Fytoterapeuticky využitelnou částí je kulatý zelený plod, který má velmi suchou dužinu charakteristické chuti, připomíná chuť javoru a sladkých brambor.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v herbáři.
Doporučené dávkování a způsob přípravy:
Prášek z BIO lucumy lze použít při výrobě koktejlů, které velice dobře dochucuje. Dále jej můžeme přidat do různých těst, ovesných kaší, smoothies, pudinků, ale třeba i do domácí zmrzliny.
Balení 150 g BIO lucumy odpovídá 645 g čerstvého ovoce BIO Pouteria lucuma.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.
Země původu: Peru
Surovina pro individuální použití
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.