Základní rozdíl mezi živočišnými a rostlinnými Omega 3 je následující. U živočišných zdrojů jsou EPA a DHA syntetizovány mořskými organismy, jako jsou řasy a plankton. Tyto konzumují mořští živočichové, u kterých se EPA a DHA ukládají především v tucích. U rostlinných zdrojů, jako jsou v našem případě surovina ze lněných semínek a tyto obsahují Omega 3 ve formě ALA (v našem případě 26,7-31%), ze které si naše tělo umí samo vyrobit EPA a DHA.
Vegan Omega 3,6,9:
- DHA a EPA přispívají k udržení normálního krevního tlaku
- DHA přispívá k udržení normální činnosti mozku
- DHA přispívá k udržení normálního stavu zraku
- ALA přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi
- EPA a DHA přispívají k normální činnosti srdce
- DHA přispívá k udržení normální hladiny triglyceridů v krvi
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.