Vychutnejte si nerafinované Bio Bambucké máslo získané z panenské přírody tropické Ugandy. Bambucké máslo je tradičně využíváno v africké kuchyni. Používá se pro výrobu pralinek, čokolád a dalších cukrovinek. Má krémovou konzistenci a příjemnou oříškovou chuť.
Díky svému vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin je vhodnou alternativou tuku v rostlinné kuchyni. Hodí se na přípravu sladkých i slaných pokrmů.
PŮVOD:
Nerafinované Bio Bambucké máslo je jedinečné tím, že pochází ze vzácné odrůdy máslovníku afrického (Vitellaria Nilotica), také zvaný strom karité nebo shea. Máslovník roste v pásmu savan ve východní Africe a ve srovnání s běžně dostupným máslovníkem ze západní Afriky (Vitellaria Paradoxa) obsahuje mnohem více prospěšných látek. Karité plodí jednou ročně, a to až po 15 letech svého života. Jeho plody dozrávají v krátkém období od dubna do června. Pod skořápkou plodů je ukryto jádro s vysokou nutriční hodnotou a vitamíny, z něhož získáváme bambucké máslo. Pěstování stromů karité i samotná výroba bambuckého másla je koncipována tak, aby příznivě ovlivňovala přirozené biorytmy místní fauny a flory a nezatěžovala životní prostředí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.